УКР
    Записатись на тест-драйв
    Робота на кухні – це послідовність процесів, які повторюються щодня. Щоб організувати все максимально просто, слід продумати все ще під час проектування

    Функціональний проєкт кухні

    На що звернути увагу під час планування кухні
    та створення проєкту

    Завітай на безкоштовний
    тест-драйв кухні у Твоєму місті

    Записатись зараз

    Не лише дизайн, а й практичність

    0
    років
    0
    години
    0
    кілометрів

    В середньому кухнею користуються 15-20 років. За цей час користувач проводить на кухні дві години щодня та долає відстань 1500 км.
    Щоб робота на новій кухні приносила задоволення, варто ретельно продумати усі деталі ще на етапі планування

    Розташування комунікацій

    Щоб проєкт кухні був справді функціональним, потрібно розпочати із правильного розташування комунікацій. Поміркуй, де розташувати газову колонку, введення газу, витяжку, лічильники, вивід води, розетки тощо

    5 зон на кухні

    Поділ ґрунтується на етапах виконання щоденної роботи. Речі потрібно розташовувати в тій зоні, в якій Ти найчастіше будеш їх використовувати

    Також слід доречно та практично розмістити побутову техніку

    • Запаси
    • Зберігання
    • Мийка
    • Підготовка
    • Приготування їжі
    Зберігання продуктів у зоні “Запаси”: легкий доступ та мінімум пересування кухнею
    Зона “Запаси”

    Зберігайте свої продукти на кухні в одній зоні. Розмістіть усе так, щоб потрібне було легко досягти та звести до мінімуму пересування кухнею

    Зберігайте посуд неподалік від мийки, щоб зручно складати його на місце
    Зона “Зберігання”

    Якщо зберігати посуд, столові прибори та склянки в одному місці, це значно полегшить сервірування столу. Поблизу варто розташувати й посудомийну машину, щоб було зручно складати чистий посуд на місце

    Зберігання мийних засобів у п-подібній шухляді для чистоти та порядку в зоні мийки
    Зона “Мийка”

    Гігієна на кухні дуже важлива – особливо під час миття посуду, прибирання й утилізації відходів. Всі потрібні для цього засоби можна зберігати в чистоті та порядку в шухляді безпосередньо під мийкою

    Ножі, дощечки та приправи завжди напохваті в зоні “Підготовка”
    Зона “Підготовка”

    Зона між мийкою та плитою – ідеальне місце для робочої поверхні. Тут завжди під руками буде вода, плита та контейнер для сміття. Ножі, дощечки для нарізання та приправи також легко діставати

    Сковорідки, каструлі та інше приладдя для готування та випікання в зоні “Приготування їжі”
    Зона “Приготування їжі”

    Сковорідки, каструлі та різне приладдя для готування та випікання найкраще зберігати безпосередньо біля плити та духовки, якщо є така змога

    Форма кухні та зонування

    Планування залежить від площі й геометрії приміщення. Щоб виконувати всі дії інтуїтивно,
    для правші упорядковуються робочі зони за стрілкою годинника, для шульги – навпаки.
    Острівна кухня
    П-подібна кухня
    G-подібна кухня
    Г-подібна кухня
    Дволінійна кухня
    Лінійна кухня

    Зручне розміщення речей

    Певні предмети використовуємо частіше. Речі, які потрібні завжди, розмісти на такі висоті, щоб було зручно їх дістати. Чим користуєшся рідше, розташуй внизу та вгорі

    3 типи частоти використання
    • Постійно
    • Часто
    • Рідко
    Розташуйте речі, якими ви часто користуєтесь на оптимальній висоті
    Предмети, якими користуєтесь рідше, рекомендуємо зберігати на доступній висоті
    Дізнайтеся, як правильно організувати зберігання речей і продуктів на кухні

    Підіймачі та шухляди замість дверцят

    Із шухлядами, котрі висуваються повністю, всі речі в шафці будуть під руками та на видноті. А у верхніх шафках дверцята не перешкоджатимуть вільно рухатися кухнею та діставати речі

    Більше місця на Твоїй новій кухні

    • Із ширшими шухлядами
    • Із глибшими шухлядами
    • Із вищими шухлядами
    Широка шухляда додасть корисного простору і коштуватиме дешевше ніж дві вузькі
    +15%
    Глибокі шухляди від Блюм створять додатковий простір і для зберігання, і для стільниці
    +30%
    Високі шухляди раціонально використовують простір та економлять бюджет для недорогої кухні
    +55%
    Шухляда під мийку дозволяє значно підвищити комфорт експлуатації кухні
    Із П-подібною шухлядою під мийку
    Шухляда-сходинка SPACE STEP
    Шухляда-сходинка SPACE STEP
    Шухляда-сходинка SPACE STEP
    Шухляда-сходинка SPACE STEP
    Шухляда-сходинка SPACE STEP
    Шухляда-сходинка SPACE STEP
    Із шухлядою-сходинкою SPACE STEP
    SPACE TWIN – конструкція типу карго з фурнітурою Блюм, що підходить для вузьких корпусів
    Із рішенням для вузьких секцій SPACE TWIN
    Шафа-колонка SPACE-TOWER ідеальна для зберігання продуктів та може замінити цілу кладовку
    Із шафою SPACE TOWER

    Правильна висота робочої поверхні

    Наступний параметр, котрий потрібно визначити під час планування кухні – висота робочої поверхні. Розташуй стільницю на комфортному рівні відповідно до свого зросту, щоб не згинатись під час готування їжі чи іншої роботи на кухні.

    Виміряй потрібну висоту спеціальним пристроєм, ергонометром, під час тест-драйву кухні в шоу-румі Blum

    96 Стандартна висота стільниці на кухні комфортна не завжди і не всім
    91 Щоб робочий процес був ергономічним, розташуйте стільницю на правильній висоті
    86 Одним з факторів зручного функціонування кухнею є висота робочої поверхні на кухні

    Механізми, які рухають Твої меблі

    Щоб щодень було зручно користуватися кухнею, все повинно легко відчинятися, плавно
    рухатися та м’яко закриватися

    Технологія SERVO-DRIVE дає змогу м’яко опустити фасад, просто натиснувши на кнопку
    Відчинити – досить легко натиснути
    Просто штовхніть шухляду ногою, щоб м’яко її засунути – про це подбає амортизація
    Зачинити – просто штовхнути
    Blum це якість на весь термін користування меблями

    Проєкт Твоєї кухні наживо

    Відчуй, що таке якісний рух, на безкоштовному тест-драйві кухні від Blum у Твоєму місті